9/11/07

GRAN MURALLA

Tot i que no era la primera vegada que anàvem a la muralla, la veritat és que vam enganxar un dels millors dies de l'any per fer-ho i per tant...ens quedem amb aquesta vegada!

Vam anar a JingShanLing, a uns 130 kms de Beijing, i d'allà vam anar caminant fins a Simatai. En total, unes 4 horetes, amb la calma: parant a fer fotos, a fer un mos, a gaudir del paisatge, a parlar de com la devien fer, de si devia servir per aturar l'enemic o no, de si la distància entre dues torres era d'una o dues fletxes, dels senyals de fum que feien els sentinel·les, dels 30,000 xinesos que va tringar 9 anys en fer-la, dels més de 6000 kms que fa sencera, de la pasta d'arrós que feien servir de ciment, dels caràcters que encara es veuen escrits en algunes de les rajoles, i de la frase que surt en el nostre llibre de text de xinès: des de qualsevol de les torres, allargant la vista, la muralla sembla un drac que serpentejant les muntanyes vola ràpidament i inacabable. Que poètics que són els xinesos!

En definitiva, que val la pena anar-hi!



Vam anar-hi amb la Sara, en Micky i l'Emma. Excursió en català!



Per cert, com podeu veure, la muralla està una mica feta pols. Hi ha trossos que estan completament abandonats, i altres, els més turístics, que estan totalment maquejats. Entre poc i massa!