5/12/08

Guangdong-Guangxi Tour

La represa de l'activitat tardorenca em va portar altra vegada per terres del sud. Una setmaneta entre les dues províncies. Com que també hi vam passar el cap de setmana, ja que una de les visites era en dissabte, va haver-hi temps per tot. En l'àmbit professional vam poder gaudir d'una matança de porcs en una mena de pseudoescorxador on les condicions higièniques brillaven per la seva absència ja que en els canals de desaigüe i en els bidons de rebuig s'hi acumulaven despulles que feien pinta de ser allí des de feia uns quants dies, per no dir setmanes. Però no ens queixarem, ja que com podeu veure em van deixar uns guants ben primets i un davantal.



La part turística, en aquest cas, es va centrar en una passejada per la zona més cèntrica i concorreguda de Guangzhou, capital de Guangdong. Una mena de Rambles o 王府井 (wang fu jing) a la part més antiga de GZ i on els edificis encara mantenen l'estil colonial de la primera meitat del XX. Com podeu veure, tot i ser un diumenge normal i corrent, ben bé semblava que fossin Fires.



La sorpresa més destacable la vam trobar en una de les botigues d'aliments típics de la província, i alhora un dels establiments més antics i amb més tradició de la ciutat. O sigui, una mena de Can Cagarrines o Moriscot. No dirieu mai què hi tenien penjat del sostre??? Sí senyor!! Pernils!! Encara resultarà que no només el paper i la pólvora, sinó que fins i tot el pernil va ser un invent xinès!!!!!