2/12/07

...i no tan quotidianes

Algunes de les fotos que he penjat a l'anterior post les vam fer durant una passejada en bicicleta que vam fer, seguint el circuit recomanat a la "lonely planet" de Xina (actualment censurada de manera oficial ja que presenten Taiwan com a país independent) per visitar hutongs.

Vam marxar de casa cap al migdia, pensant que a aquella hora no faria tan fred. I no, no en feia tanta...però mao n'hi do! El dia era d'aquells emboirats, i la veritat que vam trobar a faltar l'escalforeta del sol. Com que no havíem dinat, vam parar un moment al llac aquest on es banyen els valents i vam comprar 6 empanades que ens vam partir amb el Dani. Preu total: 6 yuans (20 duros!).

Més tard, ja de tornada, vam passar per un hutong on hi ha uns quants bars. En aquesta ciutat no és fàcil trobar una cosa tan present en les nostres ciutats com els bars, així que vam aprofitar per parar una estona i mirar de recuperar la temperatura corporal. Jo vaig prendre una xocolata, i en Dani un baley's coffe (una mena de cigaló). Preu total: 60 yuans (200 duros!).

Aquests contrastos són força constants, també. Aquí, el menjar xinès, el que menja la majoria, és barat. Nosaltres a l'oficina dinem per 15 kuais (un euro i mig), però una coca-cola zero al watson's costa 10 kuais (un euro). I és que la coca-cola zero, surt de la quotidianitat.

Una de les altres coses que no són freqüents de veure són parelles gais, o xinesos d'estètica punk. I tot això ho hem vist aquest cap de setmana. Aquí les coses també estan canviant. Poc a poc.