25/5/08

Els clàssics

Dins els clàssics de la literatura pocs s'atrevirien a afegir-hi el llibre vermell de Mao...però tenint en compte que som a Beijing, no és pas d'estranyar que hi hagi un restaurant que es digui 红色经典, que en anglès tradueixen com a Red Classics (Els clàssics vermells).

L'entrada al restaurant ja dóna una pista del que trobarem a dins...

I, efectivament, a 2/4 de 8, comença l'espectacle...



A l'escenari, vestits amb l'uniforme militar de l'època, representen cançons patriòtiques, mentre a les taules, els xinesos, tot sopant, s'emocionen recordant vells temps que semblen no haver desaparegut del tot. De fet, aquesta és la gràcia del restaurant, també. veure com no és una cosa folclòrica reservada pels turistes, sinó un racó perquè els seguidors d'en Mao puguin sentir-se com a casa!

La decoració del restaurant tampoc té pèrdua, i fins i tot hi ha frases de l'estil "el pensament d'en Mao perdurarà 10,000 i 10x10,000 anys!".


I a cada client li donen una banderola vermella per acompanyar la música. En Dani, molt observador ens va fer adonar que la vareta de fusta que feia de suport de la banderola no deixaven de ser 2 chopsticks (palillos per menjar) enganxats amb cola. Se les pensen totes!!

Ah, i, al final, després de cantar la internacional, al presentar la factura a caixa fins i tot et donen una xapa d'en Mao de record!