31/5/08

Jardí Botànic

Hi ha coses de Beijing que encara no hem visitat mai...i és que la ciutat és molt gran! De fet, és tan gran que a vegades fa mandra i tot sortir de casa sense un objectiu determinat, o sense saber si el lloc on vas valdrà o no la pena.

El dia que vam anar al jardí botànic, però, hem de dir que ens va agradar! Només es qüestió d'arribar a un lloc on els xinos no hagin plantat tendes de campanya (i és en sentit literal!!).


Només entrar al parc hi havia unes anelles olímpiques...faltaria més! I, dp, un pontet on fer-se fotos. Més endavant ja hi havia diferents caminois, i, entre ells, esplanades de gespa on els xinos prenien la fresca sobre papers de diari...

Tampoc podia faltar la típica porta xinesa. En aquest cas és a l'entrada d'un camí que et porta a un temple on hi ha un buda estirat de fusta (al que no es poden fer fotografies).


Oi que això de dalt ja no sembla un parc xinès? És la zona de coníferes del jardí botànic...cap al fons de tot, on ja no arriba quasi ningú. Amb una mica d'imaginació, quasi no et sembla que siguis a la Xina!

Un dels animals mitològics protectors que hi ha als temples. Si no ho recordo malament, a la ciutat prohibida també n'hi ha més d'un...

Als xinesos els encanten les roses...i en aquest jardí en tenen unes quantes! Això sí, quan li vaig demanar a una cuidadora si me'n deixava agafar una de les que havia tallat perquè ja començaven a estar pansides...em va dir que no! Vaig quedar ben fotuda, però suposo que ho fan perquè ningú s'agafi la llibertat de tallar-ne directament dels rosers.


Una altra cosa que s'ha posat de moda arreu són les fonts a nivell de terra, on la mainada queda xopa de dalt a baix. Ja veieu que hi ha nens que fins i tot s'hi posen en calçotets! I n'hi ha que ne pilotes i tot! Ah, i a jutjar per com són de petits, allò de que la fan petita...no és cap mite! : P