20/5/08

XI'AN

El cap de setmana després d'haver arribat un altre cop a Xina, es va celebrar una fira nacional (l'equivalent a expoaviga xinès) a Xi'an, en la que participàvem amb un booth.

Com que en Dani tenia el passaport al departament de visats, no podia agafar cap vol, pel que el divendres al vespre vam agafar un tren nocturn que ens va dur a la que, durant molt temps va ser la capital de l'imperi xinès. De fet, és per això que els guerrers s'han trobat allà, ja que va ser el primer emperador de la dinastia Qin el que, després d'unificar l'imperi va tenir la idea de fer construir-se la tomba prop de la ciutat, i envoltar-la de guerrers fets de ceràmica, per, un cop tornés a la vida, tenir un exèrcit amb el que defensar-se dels enemics. A més dels guerrers, també va fer fer acròbates de ceràmica, concubines, i tot el sèquit típic de l'època. Això sí, també, un cop mort, va deixar escrit que tothom que sabés quina era la localització de la tomba fos enterrat viu...però això és un petit detall sense importància...ehem!

La veritat que pensar que els guerrers, que és la única part descoberta de moment són allà des de fa 2000 anys, impressiona...quasi més que els guerrers mateixos. Perquè n'hi ha tants...i a més, tens la sensació que el bureau de turisme no els treu tot el suc que en podria treure. Per exemple, tot i que els guerrers estan ben protegits per 3 pavellos que els aïllen de les condicions climàtiques, es troba a faltar un fil conductor que t'expliqui el perquè de tot plegat.

De totes maneres, aquí teniu unes quantes fotos perquè veieu el que feien els xinesos mentre a casa nostra arribaven els romans...