7/9/08

Fer un volt per Beijing

Anar a fer un volt, un toc, una passejada...a Beijing és més complicat del que podria semblar. La ciutat és taaan gran, que abans no has arribat a un lloc on puguis simplement anar on els peus et portin necessites haver-hoprogramat, agafat un taxi, i no haver-te deixat vèncer per la mandra.

Setembre i Octubre són els millors mesos per visitar la ciutat. Ja no fa tanta calor, encara no fa fred, i els dies solen no estar tan carregats com en altres èpoques de l'any. Si a això li sumem el fet que aquest any amb les olimpíades cada dia la meitat de cotxes s'han de quedar a casa, que els treballs de construcció a la ciutat han quedat aturats i que moltes fàbriques del voltant de Beijing han tancat una temporadeta, el resultat són dies figa que conviden a fer simplement això, un volt.

I els últims caps de setmana ho hem fet per dos llocs. El parc Ritan i Qianmen. Us pengem unes quantes fotos, a veure si us entren ganes de venir a veure aquests llocs...i, de pas, a nosaltres!! : )

Ritan:

És un parc que hi ha darrere de la zona de les ambaixades. És força tranquil, on sobretot la gent gran hi va a prendre la fresca, jugar a cartes o mahjong, fer exercici en els gronxadors que hi ha a la gran majoria de parcs de la Xina, o petar la xerrada amb altres iaios del barri. A més, també hi han instal·lat un rocòdrom, un espai on la canalla pot dibuixar i pintar figures de guix, i restaurants on poder dinar. Nosaltres vam dinar amb l'Andrea i vam quedar tips com rènecs!

Qianmen:

Aquest carrer al sud de Tiananmen ha estat redecorat fa poc, i ha portat molta polèmica. Han desallotjat gent que hi vivia de feia molt temps, en condicions més o menys precàries, però que no volien marxar. Ha estat de les poques accions que ha sortit a la llum, ja que algunes de les persones que van patir aquests desallotjaments van aprofitar la repercussió mediàtica dels jocs per denunciar-ho en cadenes de televisió estrangera (entre ells un parell de velletes que el govern volia portar a un camp de reeducació).

Polèmica a part, un cop acabades les obres el carrer és una barreja de portal de l'àngel de BCN i port aventura. Força cartró pedra i elements decoratius molt xinesos (faroles en forma de gàbia d'ocell o de tamborets per mainada) en una avinguda peatonal on encara s'hi han d'instal·lar moltes botigues que de ben segur seran de marca, pels preus de lloguer que se suposa que hauran de pagar.

I com que fer un toc en una terrassa encara és més complicat que passejar (aquí no hi ha bars, quasi!) vam aprofitar per provar el iogurt més famós de la Xina. És el que en Dani està xuclant a la foto (aquí no es mengen els iogurts amb cullera, sinó amb palleta), i en tenen a moltíssims llocs. Això sí, com que l'envàs és retornable, te l'has de prendre al mateix lloc on l'has comprat...i és boníssim!!