26/9/08

Vendredi (vingt-six de septembre de deux mille huit)

Un concert, a Beijing! D'acord, sí, era d'Air, un grup francès del que, a part de sortir a la B.S.O de Lost in Translation (gran pel·li!) -cosa que, a més, ens va dir en Cristian- no sabíem (gaire) res més! Però...era un concert! ...a Beijing! I, per això, encara que car (50 EUR/persona) ens vam animar a anar-hi.

De fet, va ser un divendres molt francès. Per començar, vam anar a sopar al cafè de la poste. Plat de fromages (amb un que semblava reblochon) mentre esperàvem en Cristian! Una copa d'autèntic vin rouge! Un bistec de vedella com dieu mana! Una amanida amb croutons! Mmmmmm...ens va venir de gust!!

I, després, cap a la sala de concerts Yugongyishan. Bé, el nom quasi que ni caldria, perquè potser és l'unica sala de concerts de Beijing... Però almenys està prou bé! Com era d'esperar, molt públic francòfon. Però tot i que últimament cada vegada que provo de parlar francès hi acabo afegint paraules en xinès de collita pròpia, també és veritat que cada vegada m'agrada més l'idioma. Si no fos pq amb el xinès en tinc prou i quasi de sobres...el tornaria a estudiar. Bé...encara sóc jove!

Els d'Air tenen un estil molt mod (sempre que surt aquesta paraula em ve al cap la imatge de l'estimadíssim Oriol Vidal al casament de la Clara). L'acústica estava molt ben aconseguida, i el concert va estar bé. Ells una mica secs, i el concert una mica curt, potser...però força esperable d'un grup fashion francès per altra banda. A més, per no haver sentit gaire res d'ells...a mi em van semblar prou acceptables.
Després del concert vam anar a fer un toc a Gulou, on ens vam trobar en Guillem, el gironí del casal català. Per molt que tingui entre 15 i 17 milions d'habitants, Beijing, en el fons, és petit!!