22/3/09

Els esmorzars de Guangdong

Anar a esmorzar quan ets a Guangdong sempre és un espectacle gastronòmic i social. Allà tenen per costum anar a esmorzar en família fins i tot els dies de cada dia, però si és cap de setmana la cosa ja gairebé es pot considerar acte festiu tradicional. Les famílies senceres es reuneixen en sales de restaurant immenses on el servei va passant amb "carretons-bany maria" oferint menges de tot tipus fetes al vapor: potes de pollastre, cap-i-pota, jaiozi, baozi, costella de porc, mandoguilles de tots colors.... Si no en tens prou passa la del carro de les sopes, on pots triar entre tota mena de sopes brutes d'arròs. I si amb tot això encara no has trobat el què t'agradava o no estàs tip, pots dir que et portin la carta i demanar fideus fregits o tallarines amples d'arròs amb salsa d'ostra.



Davant la pregunta de si tota aquella gent esmorzant de forquilla i ganivet (o si voleu de palillos i tovalló) un dia de cada dia a quarts de deu del matí treballa o no treballa, la resposta és: alguns no, alguns viuen dels quartos que els envia la família d'Estats Units. Deixa'ls anar.