15/10/07

Beat the crowds


Així comença la sinopsi de la contraportada de la guia d'excursions de Beijing. Diumenge radiant, cel blavíssim i aire net. Vam decidir seguir els consells de la guia per gaudir dels Fragrant Hills, un parc prop del Palau d'estiu, amb un turó d'uns 500 metres des d'on es pot gaudir de la vista de Beijing i els seus voltants. Especialment recomanat ara a l'octubre quan el bosc canvia de colors.

Vés per on, tot i ser en anglès semblava que milers de xinesos haguessin llegit la mateixa guia!!!! Cues per agafar el telecadira fins a dalt, aglomeracions al cim i a totes les escales que hi arribaven!!! A part de molts xinesos, cosa que encara fa la cosa més amena: menjadors de pipes a dojo, crits, calçotets llargs i leotardos sota un sol de justícia...tot el bo i millor de l'assortit de la cultura mil·lenària xinesa condensat en un desnivell de 500 metres. Beat de crowds, beat the crowds....quina enganyifa de guia!!! Tot s'ha de dir que a la lletra petita deia evitar el lloc els caps de setmana o matinar molt...


Sort que la baixada la vam fer per la banda menys transitada del parc i encara vam poder gaudir d'algun racó, mai millor dit, de tranquil·litat. I la veritat és que la zona era maca...segurament per això tots vam tenir la mateixa pensada! A més a més, la Marta es va treure l'espineta que tenia quan dos xinets li van demanar de tirar-se una foto amb ella. Després de tants anys
(i tantes vegades fent d'espectadora quan li demanaven a en Dani), ja era hora!!

Per cert, això dels calçotets llargs és increïble! Ells se'ls posen després de les vacances d'octubre, faci fred o faci calor! I encara que es rosteixin no se'ls treuen fins la primavera vinent....no fos cas que es refredessin i s'haguessin de prendre aquelles herbes fastigoses, que curar no curen però amb el que arriben a ser d'amargants i dolentes, ja procures de no tornar-te a refredar en tot l'hivern per no haver de tornar-ne a beure.

p.d. Doncs a mi les herbes aquestes m'han anat bé més d'una vegada! Digue'n efecte psicosomàtic o medicina xinesa, però qualsevol es passa una setmana amb mal de coll i veu de nas!