21/10/07

COMENÇA L'ESPECTACLE!!

Dissabte vam anar a veure en Borja al Teatre Nacional de Beijing. És on entrenen, des que són ben petits, els acròbates, verticalistes, funambulistes, contorsionistes i en general artistes que veiem als diferents espectacles a la Xina...i fora d'ella! Els xinesos que sortien a l'espectacle Quidam del Circ de Soleil, per exemple, també van sortir d'aquí.

En Borja us ho podria explicar millor que jo, ja que ell hi entrena cada dia, però es veu que la rutina diària és força dura. 10 i 12 hores d'entrenament, des dels 5 anys fins als 25-30. I després, si es volen quedar a fer de mestres, s'hi queden. I si no, a buscar-se la vida. I això que a part de ser artistes de circ es veu que no saben fer gaire res més....pràcticament ni escriure! I és que la vida al circ nacional és ben sacrificada! Però es veu que fa poc van fer un reportatge dels artistes més ben pagats i poden arribar als 1000 euros per espectacle, pel que moltes famílies hi porten els nanos, amb l'esperança que un dia triomfin. El que no deia el reportatge, és que la majoria dels no tan ben pagats cobra uns 30 yuans (3 euros) per espectacle...

Bé, dit això, explicar-vos que en Borja ja fa més d'un any que hi és, i que juntament amb un noi australià han preparat un espectacle de doble màstil per veure si pot agradar a companyies internacionals de circ (com ara el circ de soleil) i si així els contracten. Dissabte mateix van filmar el DVD promocional...i com que jo també portava la càmera, doncs mireu, mireu com fan de micos! Increïble!!


I és clar, en Dani també va provar de fer de mandril....mireu quin estil!