11/10/08

CAMBODJA (1)

L'1 d'octubre els xinesos celebren la seva diada nacional (naixement de la P.R.C.) i tenen 7 dies seguits de festa. Altres anys, aprofitàvem que hi havia l'Hipra Business International Meeting per anar a passar uns dies a casa, però aquest cop vam pensar que valia la pena aprofitar aquests dies per visitar algun altre racó d'Àsia, i ens vam decidir per Cambodja.

Aquest país fa frontera amb Tailàndia, Laos i Vietnam, i és conegut sobretot pels temples construïts durant l'època esplendorosa de l'imperi khmer (cap allà els segles IX i XIII). A partir d'aquí la història del país està farcida de mal rotllos: guerres amb els països veïns, colonialisme francès, incursions dels americans durant la guerra de Vietnam, instauració dels Khmer Rouge liderats per en Pol Pot, cops d'estat... Però sembla ser que ara, finalment, la situació política és més o menys estable. Esperem que, poc a poc, això els deixi millorar la situació en la que estan.

En general, país és pobre i brut. A més, gran part del que vam veure estava inundat, ja que ara és l'època de pluges. Això ens va xocar molt. Sí, ho sabíem, però tot i així jo em pensava que veuria més contrast entre la capital (Phnom Penh) i la resta del país, i no m'esperava veure tanta brutícia a tot arreu.
La gent, en canvi, simpàtica i agradable. Una mica lents en tot, però curiosos amb els estrangers i sempre a punt per dibuixar-te un somriure; sobretot els més petits, que no es cansaven de dir-nos hello i fer-nos adéu amb la mà.

Vam arribar per Phnom Pehn i vam trobar la ciutat estranyament tranquil·la. No hi havia gaire trànsit, ni gent. Potser era el contrast amb la Xina, però allò de trobar botigues tancades era massa! Finalment, en una botiga-ONG vam veure una nota que deia que tancaven fins el dimecres de la següent setmana. Celebraven un festival i tothom havia emigrat cap a veure la família. Ahhhhh...
Així doncs, després de passejar per la ciutat, veure uns quants mercats i parcs (amb micos inclosos!) i visitar el palau reial i la silver pagoda vam agafar un bus que ens va portar cap a Siam Reap. En total unes 6 horetes d'autobús travessant camps d'arròs inundats i, de tant en tant, pobles de cases aixecades per evitar inundacions, temples i stupes, alguna palmera, algun turonet.

1 comentari:

Marc ha dit...

Eh! on estan les fotos!?!?

que us vau deixar la camara?