6/8/08

Escala a Helsinki, 05-08-08

Aquesta vegada volem amb Finnair, i com que tenim gairebé 6 hores d'enllaç de vols a Helsinki, res millor que agafar un autocar i anar a treure el nas als carrers de la capital finesa.


Entre desembarcar, fer un pipi, passar controls, orientar-se, demanar informació i agafar el bus, ja t'ha passat una bona estona. Llavors 40 minuts de trajecte. Fet i fotut, i si no vols patir per perdre el vol a Xina i menjar alguna cosa, et queda entre 1 i 2 hores per passejar, i si li treus el temps de buscar un mapa i orientar-te per ser més efectius en la visita, la cosa pot arribar a ser un vist i no vist.

Tot i així vaig poder anar amunt i avall pel parell o 3 de carrers més cèntrics i comercials que tenen i arribar al port on hi havia una mena de mercat amb productes de temporada: només tenien rossinyols, pèsols i tomàquets!!! I totes les paradetes el mateix!!! Vés per on, ara que hi penso, tot i ser a ran de mar, no hi havia peix!!

És pot dir que Helsinki és una ciutat molt europea del nord, agradable de passejar-hi, però sense cap maravella per descobrir-hi. Com a curiositat dir que fer pipi al wc públic de l'estació de trens val 1 oro, que els bars es diuen "Ravintola" i que en un dels carrers principals tenen la placa d'un animal diferent a cada cantonada. Potser la Marta pot intentar esbirnar el perquè d'aquestes plaques durant la seva passejada.