22/8/08

Les cases de Zhejiang i el llac de les mil illes

La setmana passada amb en Zhou vam fer una mini visita a Zhejiang, nom de província el qual no ser pronunciar. El primer que crida l'atenció en aquesta província al sud de Shanghai són les seves cases. Es veu que aquí, qui té quatre duros es fa una casa al més estil torre senyorial de principis del XX. S'ha de dir però que l'arquitectura i les combinacions cromàtiques no acaben de ser encertades...pel nostre gust, és clar.


El motiu de la visita era coneixer els subdealers que havia reclutat en Mr. Ting i de pas fer una mica de formació respecte les vacunes de porcs que tenim a la Xina i les patologies que prevenen. Per tot això vam fer una mena d'stage en un hotel a la riba del 千岛湖 o llac de les mil illes. De fet de llac no en té res, no és res més que un pantà fet construir per en Mao cap allà als 50s del segle passat. O sigui, que va ser una mena d'assaig de les tres gorges. Amb aquesta presa van cobrir un bon tros de zona muntanyosa i de rebot van crear més de 1800 illes i un reclam turístic, sobretot si tenim en compte com els agrada als xinesos la barreja d'aigua i muntanya.

Hem de reconeixer però que si no fos pels 38 graus a l'ombra i el 99% d'humitat relativa, el lloc tindria més encant que Sau i Susqueda plegats. Això si, l'especulació i la deixadesa d'aquesta gent ja han malmès bona part d'aquest encant. En això van més ràpid i són més eficaços que nosaltres amb la Costa Brava.