31/7/09

feines amb data de caducitat

L'altre dia pensava que allà (Catalunya) cada vegada hi ha més fires d'artesans i mostres de feines que es solien fer i ara s'han automatitzat o hem deixat de fer per poder viure millor.

Llavors vaig pensar que aquí Xina també hi ha moltes feines que tenen data de caducitat i somreia imaginant com seria una d'aquestes fires aquí Beijing.

Hi trobaríem un repartidor de bidons d'aigua (allà o la bevem de l'aixeta, o l'anem a buscar a una font, o la comprem al super...però això que ens la portin a casa és impensable...si més no per la majoria!), un/a ascensorista (ara ja no se'n veuen tants, però quan vaig arribar, al pis on vivia, hi havia una noia les 15 o 16 hores que hi havia l'ascensor funcionant, l'única funció de la qual era apretar el pis on anaves, o la planta baixa. Toooot el diaaaa...només això!! A mi em feien una pena de boig!!), un revisor d'autobús (tot just fa un parell d'anys que als autobusos no cal comprar un bitllet cada vegada sinó que pots comprar una targeta recarregable i passar-la per una maquineta que et descompta l'import del trajecte. Tot i això, a cada autobús hi ha un (o més) revisors que venen tiquets a la gent que no té la targeta, controla que tothom hagi "picat", anuncia la parada següent o directament dorm...fart de fer qualsevol d'aquestes coses), un guarda (a cada edifici, públic o privat hi ha un (o més) nanos joves vestits amb un uniforme tres talles més grosses del que els caldria que vetllet per la seguretat al país més segur del món) i algún altre que ara mateix no recordo però que anirem afegint en aquest post a mesura que hi anem pensant. També mirarem de fer fotos de cadascún d'aquests paios mentre fan aquestes feines...per la posteritat.

Reflexió: Tot i el somriure que em venia a la cara quan pensava en la fira "freak", el que realment em pregunto és com entretindran a toooots aquests xinesos quan algú s'adoni, no només que aquestes feines no tenen sentit (que jo crec que ja passa ara)...sinó que ja no les vol fer ningú.