1/7/09

Censors xinesos....pugeu aquí dalt!!!!

Gràcies a l'Andrea i a un software anomenat Hotspot Shield, finalment hem derrotat la censura xinesa i podrem tornar a escriure al nostre blog!!!!! I a més a més sense restriccions, sembla, de fotos, videos o el que faci falta. Ens pensavem que un cop passat l'aniversari de la matança de civils de Tiananmen, el "Great Fire Wall", com l'anomenen aquí, seria rebaixat a les quotes dels olímpics, però pel què es veu la cosa els deu haver agradat.....o això, o és que realment estan acollonits!!! I més veient la situació de l'Iran.


Per atrapar els endarrerits, us farem un resum del que ha estat tot plegat des del dia que ens van capar el blog.


Vam anar a córrer la Marató de la Gran Muralla:

http://picasaweb.google.com/tronja88/GWM09#

Jo vaig fer un paperàs corrents, però la Marta em va superar com a reportera ditxaratxera, les fotos parlen per sí mateixes.

I abans de tornar uns dies a Catalunya, vam anar a passar el pont del Dragon Boat Festival (Dragon Ball pels qui patim dislèxia i vam créixer amb en Goku) a Chengde i als Grasslands de la frontera de Hebei amb Inner Mongolia. Si arribar a Chengde ja va ser tota una aventura malgrat haver-hi un bon tros d'autopista des de Beijing, anar als Grasslands va ser tota una epopeia. Més de 90 Kms de camins i carreteres de tota mena, ports de muntanya, pobles perduts....i tot, sense saber en cap moment si realment anavem pel bon camí, ni si ja hi erem a tocar o encara ens en faltaven 90 més. Cada cop que ens paravem a demanar-ho rebiem informació poc clara, quan no contradictòria. Vam saber que hi erem perquè al parar-nos a demanar el camí per enèssima vegada ens van dir: Ja hi sou, és aquí!!!!!

Us afegim algunes fotos de Chengde i del Grassland, no té desperdici la de l'hotel de luxe on vam fer nit. Bé, de luxe, el més luxós de la zona.





Per acabar, gràcies Andrea!!!

1 comentari:

Raül Presseguer ha dit...

Ben tornats a la vida blocaire! aquí, i a la Xina popular :-)