10/8/09

La presa de les 3 Gorges

Famosa arreu del món per ser una obra faraònica, aquesta paret de 2.8 Km que para les aigües del Yangze a l'altura de Yichang (Hubei) és una de les atraccions turístiques més espantoses del món. Tot i aixì, vaig quedar parat del futimé de guiris que hi eren portats en bus. Espero que només fos una aturada del creuer pel Yangze, ja que si els porten expressament per veure aquesta bírria, és per pelar al guia i a l'operador que els fa agafar un vol intern per venir fins aquí. Diuen que el creuer sí que val la pena, ja que les muntanyes que volten el riu entre Yichang i Chonqing són realment escarpades i et poden arribar a fer recordar els fiords de Noruega o de Nova Zelanda...però si tenim en compte que 3 de cada 4 dies està tapat i encalitxat i no es veu una merda (bé si de merda sí que se'n veu molta, però massa a prop!), realment aquest creuer pot arribar a ser una cosa ben galdosa.

La foto més clara que vaig poder fer de l'indret va ser la del xiringuitu de beures i records:

La visita consisteix en pujar en un autocar que et porta al mirador més alt, i també més llunyà, de la presa i del canal de 5 pisos que han hagut de fer per no tallar el trànsit fluvial.

La segona parada és al costat de la presa, i la 3a la fas a la banda de baix de la paret, però potser la tens a 1 km ben bo. Així doncs l'immensitat de l'obra queda difuminada per la distància i la calitxa, cosa que et fa veure-la no gaire més interessant que resclosa del Pasteral.



En fi, jutgeu vosaltres mateixos, però sempre hi ha els turistes locals que disfruten de la visita i se senten orgullosos de que el seu país sigui el que la té més grossa i el que en té més.