6/8/09

Feina de xinus

Qui no ha sentit a dir mal l'expressió "això es feina de xinus"? I fins ara, quan la sentia pensava en aquelles peles de taronja esculpides en forma de canari, o en meló retallat reproduint un carruatge dels guerrers de Xi'an. Doncs bé, a Hubei vaig descobrir realment una "feina de xinus", una d'aquelles tasques que només poden fer en un país com aquest, on hi ha molta gent i tenen molt temps per fer feines que no serveixen per res o que es podrien substituir per altres més senzilles i ràpides de fer.


En un restaurant-piscifactoria, on pots demanar una canya per pescar els peixos que després et cuinaran o t'emportaràs a casa, com a esquer, no fan servir ni pasta de pata, ni cuc, ni esticot, ni res que fàcilment es pugui agafar a l'ham. Com que deuen tenir moltes tardes i personal avorrit, es dediquen a retallar un petit tub de goma en rodanxes molt primes i amb unes pinces i una per una les van posant com una anella al voltant de cada gra de pinso pels peixos. Així, pots passar l'ham per la tira de goma i fer servir el mateix pinso que mengen cada dia els peixos com a esquer.

Tot sigui tenir al personal entrentingut.