6/8/09

Sichuan, terra de bars....de te

Sichuan és coneguda arreu pel seu menjar, extremadament picant, especialment el Hotpot; pels óssos panda, extremadament ganduls i delicats; pels terratrèmols, extremadament forts; pel Buda gegant de Leshan, extremadament gran i lleig; i també, però potser no tant, pels seus bars de te, extremadament diurètic.

La gent de Sichuan tenen fama entre els xinus de saber viure la vida!! O sigui, que sembla que la feina, se la miren com els gats l'aigua, d'un tros lluny. Havent dinat, ja només pensen en baixar cap al bar i fer la partideta. Aquests bars són famosos pels seves cadires o sillons i pel te que s'hi serveix. Això si, res de cafès, tallats o carajillus amb raig per netejar el got. Aquí bàsicament s'hi veu te i s'hi mengen pipes o cacauets. Per altra banda, hem de dir que és el que més s'acosta al concepte de bar mediterrani a la Xina, ja que a la resta del país no són gaire gent de bar.


Com a casa nostra, al bar, els de Sichuan hi van a jugar a cartes, domino, fer-la petar...però ells no tenen cap mania a fer-hi una becaina si els agafa una passió de son d'havent dinat.