16/8/07

Més Lasa: Potala, Bakhor...i Israel!

Sabíem que la cua per les entrades de Potala començava a les 6 del matí, però ningú ens havia dit que s'acabava a les 2 del migdia!!! En total 8 hores de cua, ja que van començar a vendre les entrades a les 12 del migdia!!

Ja teníem el primer objectiu al sarró, i per tant ja podíem anar pel segon: El camp base de l'Everest. Una cosa que a priori semblava força complicada de lligar, gràcies a la casualitat i a l'empenta d'una parella d'israelians, la vam tenir arreglada en un pim pam. El dia 28 marxàvem cap a l'Everest en un viatge de 5 dies en jeep, amb guia i xofer.

En Yair i la Michal havien estat esperant en va una setmana el permis per anar al Kalashi, així que van decidir canviar-ho per l'Everest en el mateix moment que nosaltres demanàvem en una agència de viatges si hi havia cap grup de dues persones per completar el jeep. De seguida ens vam posar d'acord!

Ara sí, ja ho teníem tot fet, ens podíem dedicar a deambular tranquil·lament per Lasa esperant l'hora de visitar Potala i esperant l'hora per marxar direcció a l'Everest...


Això sí, la disciplina militar i el nervi d'en Yair ens van fer plantar, al dia següent, a les 8 del matí a les portes del temple de Jokhang (per poder visitar-lo abans de les aglomeracions) i comprar 36 ampolles de litre i mig d'aigua, otroquetantos paquets de noodles i no sé quantes dotzenes d'ous bullits (?) per sobreviure al viatge i al mal d'altura en un súper després...


A la tarda del mateix dia vam enllestir la visita a Potala, i l'endemà a les 8 començàvem la ruta pel Tibet...