13/8/07

TIBET (5)

Em salto uns quants posts per penjar una notícia que he trobat avui a Internet:

El Govern xinès prohibeix per decret la reencarnació del Dalai Lama

Tots sabem que el Dalai Lama és perseguit i marginat pel govern Xinès per la posició del líder espiritual a favor d'un Tibet lliure i sense ocupació xinesa. A nosaltres, el guia que vam llogar per anar al camp base de l'everest ens va dir que li podíem demanar el que volguéssim sobre el Tibet, però res sobre política, perquè ell de política no hi entenia (...i poc després vam descobrir que només fa falta posicionar-se mínimament al costat dels tibetans per veure que no entendre-hi no vol dir no tenir-ne una opinió).

Doncs ara, el Dalai Lama , l'encarnació de Buda a la terra segons la tradició tibetana, ja no podrà reencarnarse per ordre del Govern comunista xinès. L'anomenat Buda vivent reencarnat "és il·legal i invàlid sense l'aprovació governamental", afirma la singular directiva xinesa, que entrarà en vigor l'1 de setembre. I la nova prohibició no afecta només a l'actual Dalai sinó a tots els "Lames", o savis reencarnats...

Últimament els xinesos no aconsegueixen convèncer-nos amb les seves subtilitats... Jo d'això no en dic poder, sinó prepotència. Es pensen que poden i jo em penso (i espero) que s'equivoquin.