9/2/09

La traca final


Avui s'acaben els dies de celebració de l'any nou xinès. Amb la primera lluna plena del calendari lunar és hora de gastar tota la metxa que queda per cremar. Aquí haurien de venir aquesta colla de pixatinters legisladors de la UE que no tenen altra feina que fer normatives de pa sucat amb oli. Fa més de quatre hores que dura el castell de focs!! Portem tot el vespre i part de la nit sense parar de petar petards, fuets, sortidors de foc, traques....això és un festival!!! Ni distàncies mínimes, ni edats mínimes, ni límit de quilos de pólvora!!!....que n'aprenguin!!! I si no saben què legislar, que prohibeixin els musclos amb patates rosses als belgues, que això sí que és un atemptat gastronòmic!!!! Bé, després d'aquesta exaltació...hem de reconèixer que en teoria no es podrien tirar petards des del 4t anell cap al centre de la ciutat...però els policies fan la vista grossa, perquè saben que és una tradició mil·lenària! Clar que sí...i a partir de demà ja repartirem llenya un altre cop!

Així doncs, per unir-nos a la tradició xinesa de començar l'any cremant pólvora com a desig de bona sort i reivindicar les festes amb foc de casa nostra, nosaltres també hem comprat una bateria de 25 fuets i una traca de mil xinus!!! Patum, patum, patum!!!!


Si teniu una mica de paciència podeu veure un castell de focs tal com el vèiem nosaltres des del balcó...davant els nostres nassos:




Patum, patum, patum!!