1/2/09

Què és això??


Des d'uns mesos abans dels Jocs Olímpics a totes les estacions de metro de Beijng han aparegut aquests artilugis. En els seus inicis aquesta andròmina anava acompanyada d'un policia que seia a la cadira que podem veure al darrera, però des del final dels Jocs, la cadira ha quedat buida i l'estri resta sol i abandonat a les andanes del metropolità de la capital xinesa.
L'eterna pregunta ha estat què caratxos era aquesta mena d'olla dels "cavallitus". La veritat és que ha costat esbrinar-ho. Les diferetns hipòtesis apuntaven a una fumigador (com el de CEYC), la marmita d'en Panoràmix, el perol on Gargamel somiava bullir els barrufets´...però en Wei el dia del sopar del cap d'any xinès ens va revelar el secret:
Es tracta d'una càmara acuirassada. En cas de trobar un paquet o una bossa sospitosa de ser una bomba, aquesta es diposita dins aquest estri i es tanca hermèticamentper contenir l'explosió.
El que no ens va explicar en Wei és com acaba la història: si tanquen i esperen a veure què passa, si treuen l'olla fora de l'estació o si marxa tothom corrent esperant que les destrosses no siguin res de l'altre món...encara sort que els terroristes no van decidir posar-ho a prova!!