21/4/07

La Cuina Xinesa. El Hotpot Sichuanès

El primer pas és triar la cervesa el nom de l'apat ja anuncia que caldrà refredar l'estómac

El Hotpot, que en xinès té un altre nom que m'ha intentat dir la Licong però que no hi ha hagut manera d'entendre, és una perola posada en un fogó al mig de la taula i que va bullint. El menjar te'l vas fent tu, i l'ordre de les viandes que hi vas posant està establert per tradició. La gràcia està en veure què pesques quan ja hi han posat diferents coses, ja que és força profund i no saps què te'n sortirà. El líquid de bullir no és res més que una barreja d'aigua, oli i sobretot, sobretot bitxo vermell i pebre negre, a banda de mil altres espècies. Hi ha els radicals que només tenen aquest líquid, però després hi ha l'alternativa d'agafar el de la foto, on al mig i tens brou per a estómacs delicats. Per rebaixar una mica el picant abans de cruspir-te el que pesques, ho pots remullar en una vinagreta a base d'oli de peix, mel, sal i salsa de soja, però quan ja hi has xucat tres vegades ja és tant o més picant que l'olla mateixa.

Una altra curisositat del Hotpot són les marranades que s'hi bullen: budells d'oca, venes de porc, xampinyons en forma de titola, carpaccios de vedella congelats, o com es pot veure a la foto, serp i estómac de vedella. Això si, que la cervesa no hi falti!!!


Tips com rànecs, el trio maravillas: En Zhou, en Hou....i en Laoguai. A punt de fer el rotet.

1 comentari:

Marc ha dit...

ja ens esta entrant la gana...